home    trillen    drogen    ontwateren    luchtbehandeling    luchtmes    technicum    vacatures

transporteren     zeven     activeren     aandrijvingen

Trillen - transporteren

Trilpijpen en -goten

Als transportkanalen worden trilgoten, open of afgedekt alsmede pijpen in de meest uiteenlopende uitvoeringen gebruikt. Ze kunnen van normaal staal, roestvrij staal of speciale materialen zoals hastelloy of titaan gemaakt zijn. Voor de ondersteuning of ophanging gebruikt men slappe veren of rubber blokken. De combinatie van geluiddempende maatregelen en de trillingdempende afsteuning geven een rustige loop. De transportgang wordt bepaald door de trilling van de transportbodem in een flauwe hoek t.o.v. het transportvlak. Het te transporteren materiaal wordt in micro worpjes voortbewogen, als de verticale versnelling groter is dan de aardversnelling.


Doseergoten

Doseergoten doseren stortgoed gelijkmatig in het verwerkingsproces of in een weegunit. Ze hebben een elektromagnetische aandrijving waarop een transportkanaal bevestigd is. Naast de standaard goten kunnen ook speciale uitvoeringen (binnen zekere grenzen vrij te kiezen vorm) geleverd worden. Er kan ook uit een groot aantal trechters, ondersteuningen en besturingen gekozen worden.
Voordelen:
 ● 4 typen
 ● Robuuste constructie
 ● Onderhoudsvrije aandrijving
 ● Geluidarm bedrijf
 ● Ook in explosiebeveiligde uitvoering


Resonantie trilpijpen

Bestaan uit een transportgoot en een contraframe die met behulp van veerstations met elkaar verbonden zijn en door onbalansmotoren in trilling gebracht worden. De ondersteuningsveren worden daarbij zo slap gekozen, dat de dynamische krachten op de ondersteuningsconstructie verwaarloosbaar zijn. Het bedrijven van het systeem dicht bij de resonantie, betekent een besparing in de opwekkracht.
Voordelen:
 ● Eenvoudige constructie
 ● Rustige loop
 ● Weinig slijtende delen
 ● Grote specifieke transportcapaciteit
 ● Grote transportlengte in een installatie
 ● Vrij te kiezen toe- of afvoerpunten met handbediende of gestuurde      kleppen
 ● Regelbare transportcapaciteit
 ● Transporteren van moeilijk te transporteren materialen


home    trillen    drogen    ontwateren    luchtbehandeling    luchtmes    technicum    vacatures